Elke week zit ik een paar uur in de geluidsstudio van #Dedicon en spreek ik gemiddeld 40 boekpagina’s in voor Bibliotheekservice #Passendlezen.
📚 Begin januari was ik klaar met het ‘inlezen’ van mijn allereerste audioboek. Mijn ‘proefboek’ dat ik heb ingesproken onder de bezielende begeleiding van de stemcoaches van Dedicon. Het boek dus ook waarmee ik mezelf trots en officieel ‘voorlezer’ mag noemen.
🤓 Inmiddels ben ik aan mijn 5e luisterboek bezig. Maar hoe kun je nu beter worden? Leren doe je van je fouten, volgens het gezegde. Of kun je ook leren van je successen? En alleen die van jezelf of ook van anderen? Uiteindelijk van alles een beetje denk ik zo.
💡 Ik vraag en krijg feedback van de stemcoach. Maar daarnaast luister ik terug naar mijn eigen werk, of het nu luisterboeken zijn of ander werk. En ik luister veelvuldig naar anderen. Luisterboek-voorlezers, reclame-insprekers en podcast-makers bijvoorbeeld. Hoe doen zij het? En wat vind ik daarvan? Tempo, intonatie, uitspraak, accenten leggen. Genoeg stof tot luisteren en nadenken dus.
😉 Mijn eerste audioboek is onlangs gepubliceerd op passendlezen.nl. Ik hoor zelf haarfijn wat ik een volgende keer anders, beter zou doen. Hier een ademhaling, daar een pauze, soms intonatie, dan tempo. Misschien hoor ik het wel haarfijner dan de uiteindelijke luisteraar -dat hoop ik tenminste. Terugluisteren van wat je zelf hebt ingesproken is om die reden niet altijd comfortabel, maar wel heel leerzaam en dus waardevol. Er vallen mij ook dingen op die ik gewoon goed vind zoals ze zijn.
🎧 Benieuwd wat ik ervan gemaakt heb? Alleen leden van bibliotheek service Passend Lezen kunnen deze audioboeken bestellen, maar de preview kan iedereen beluisteren op de website. De preview staat ook als demo op mijn homepage.